Aktuellt

Delete Sweden AB förvärvar W-Tech Entreprenad AB

PRESSMEDDELANDE


Delete förvärvar W-Tech Entreprenad AB:

”Ett strategiskt viktigt beslut.”

 

Miljöserviceföretaget förvärvar ytterligare bolag:

Delete köper Waterjet Stockholm och W-tech

 

Delete Sweden AB köper ytterligare två bolag av European Hydro Demolition AB.

– Med förvärvet av Waterjet Stockholm och W-tech ökar vi vår närvaro i Stockholmsregionen. Det är ett av våra tillväxtområden, dessutom inom den för regionen viktiga infrastruktursektorn, säger Lars-Gunnar Almryd, VD på Delete i Sverige.

 

Så sent som juni förvärvades Waterjet Karlstad och nu köper Delete Sweden AB även Waterjet Stockholm och Wtech. Alla tre bolag från säljande European Hydro Demolition AB.

 

– Det känns naturligt och rätt att vi knyter till oss även Waterjet Stockholm och W-tech. Två mycket kompetenta företag som ger oss en bra plattform för vidare tillväxt, säger Lars-Gunnar Almryd och utvecklar:

 

– För våra kunder och inte minst för oss själva är det viktigt att driva ett strukturerat hållbarhetsarbete. Här får vi in ett professionellt gäng som kan bidra med sin kunskap även i det arbetet. Tillsammans blir vi starka och våra kunder kan vara trygga, säger Lars-Gunnar Almryd.

 

– Det känns positivt att ansluta till och förstärka Delete i Sverige. Vi kommer framför allt att kunna tillföra kompetenser inom infrastruktur såsom vattenbilning, spårservice och betongreparationer. Nu ser vi fram emot att vara en del av Delete och tillsammans fortsätta leverera förstklassig service inom vår bransch, säger Tomas Åberg från European Hydro Demolition AB.  

 

Stockholm tillväxtregion

– Deletes strategiska mål är att vara våra kunders förstahandsval som leverantör av miljötjänster i Norden. Detta förvärv är i linje med vår strategi. Vi kompletterar vårt utbud som miljöserviceleverantör och får samtidigt ett ännu starkare fäste i Stockholm, en viktig region, inte minst när det gäller vårt servicekoncept mot infrastruktur, säger Tommi Kajasoja CEO Delete Group Oyj.

 

Waterjet Stockholm och W-tech är specialiserade mot infrastruktur såsom underhåll av broar, garage, tunnlar och parkeringshus. Företagen har i dag sina kunder främst inom bygg- och infrastruktur.

 

Delete har sedan etableringen 2010 förvärvat fler än 35 företag. Genom dessa förvärv och organisk tillväxt i både Finland och Sverige har företaget tagit position som den ledande aktören i Norden inom industriell rengöring och rivningstjänster.

 

År 2017 omsatte Waterjet Stockholm och W-tech 10 miljoner euro (ca 100 msek) och genom förvärvet välkomnar nu Delete 28 nya medarbetare i Stockholmsregionen.

 

DELETE GROUP OYJ

 

För mer information:

 

Lars-Gunnar Almryd, VD Sverige

Telefon: +46 10 484 84 48
e-post: lars-gunnar.almryd@delete.se

Garagerenovering WTC

Garagerenoveringen WTC är snart färdigställd!

W-Tech utför, som tidigare nämnt, garagerenovering mitt inne i Stockholm City. Här har vi tagit oss an ett skyddsrum i tre plan med en yta om cirka 1500 kvadratmeter per våning. I skrivande stund börjar vi närma oss slutet och ett avlämnande till en nöjd kund.

Vi har i dagarna påbörjat slutbesiktningen av anläggningen och där bland annat betongkonstruktion och beläggning har avhandlats.

Vi kan stolt berätta att besiktningen gick väldigt bra, med några mindre anmärkningar som åtgärdas just nu.

Besiktningarna kommer att fortgå och avslutas med en skyddsrumsbesiktning som MSB ansvarar för.

Betongreparationer Bondegatan

W-Tech har fått förtroende att renovera garaget åt Brf. NyÅsBo!

I juni etablerade vi oss på Bondegatan. Här har vi påbörjat arbetet med garagereparationen som innebär att vi ska utföra följande:

 • Vattenbilning av ramper samt väggar
 • Vattenbilning av bjälklag samt pelare
 • Uppbyggnad av ny överkantsarmering av rostfritt stål, med kvalitet LDX2101
 • Armering och formsättning av väggar
 • Gjutning av ramper, bjälklag, pelare, väggar
 • Tätskikt av polyuretan i ramper
 • Tätskikt av PGJA på bjälklag
 • Målning av samtliga ytskikt i garaget

Till höger ser vi en bild på rostfri armerad ramp samt när vi vattenbilar med handhållen vattenbilningsutrustning, så kallad handlans.

Betongarbeten i garage, Kista

W-Tech utför garagerenovering i Kista

W-Tech har sedan en tid varit etablerade i Kista i Brf. Lofotens garage.

Här utför vi betongreparationer på väggar. Garaget i sig är utdömt av Stockholm Stad och kan således inte nyttjas av föreningens medlemmar då en renovering är nödvändig. Vid sidan av våra arbeten så utförs förstärkningsåtgärder med stål- och smides arbeten.

Garaget kommer, när det ska stå färdigt, ha försetts med nytt tätskikt och gjutasfalt samt asfalt.

 

I vårt antagande ingår följande:

 • Vattenbilning av väggar och betongskador
 • Vattenblästring av samtliga väggar
 • Gjutning av 15 st nya väggar för att motverka påkänningar från slänt
 • Igengjutning av 120 st väggöppningar
 • Betongreparationer och åtgärdande av cirka 1600 st betongskador
 • Gjutning av nya stödmurar i ramper
 • Diverse förstärkningsåtgärder
 • Målning