Delete Sweden AB förvärvar W-Tech Entreprenad AB

PRESSMEDDELANDE


Delete förvärvar W-Tech Entreprenad AB:

”Ett strategiskt viktigt beslut.”

 

Miljöserviceföretaget förvärvar ytterligare bolag:

Delete köper Waterjet Stockholm och W-tech

 

Delete Sweden AB köper ytterligare två bolag av European Hydro Demolition AB.

– Med förvärvet av Waterjet Stockholm och W-tech ökar vi vår närvaro i Stockholmsregionen. Det är ett av våra tillväxtområden, dessutom inom den för regionen viktiga infrastruktursektorn, säger Lars-Gunnar Almryd, VD på Delete i Sverige.

 

Så sent som juni förvärvades Waterjet Karlstad och nu köper Delete Sweden AB även Waterjet Stockholm och Wtech. Alla tre bolag från säljande European Hydro Demolition AB.

 

– Det känns naturligt och rätt att vi knyter till oss även Waterjet Stockholm och W-tech. Två mycket kompetenta företag som ger oss en bra plattform för vidare tillväxt, säger Lars-Gunnar Almryd och utvecklar:

 

– För våra kunder och inte minst för oss själva är det viktigt att driva ett strukturerat hållbarhetsarbete. Här får vi in ett professionellt gäng som kan bidra med sin kunskap även i det arbetet. Tillsammans blir vi starka och våra kunder kan vara trygga, säger Lars-Gunnar Almryd.

 

– Det känns positivt att ansluta till och förstärka Delete i Sverige. Vi kommer framför allt att kunna tillföra kompetenser inom infrastruktur såsom vattenbilning, spårservice och betongreparationer. Nu ser vi fram emot att vara en del av Delete och tillsammans fortsätta leverera förstklassig service inom vår bransch, säger Tomas Åberg från European Hydro Demolition AB.  

 

Stockholm tillväxtregion

– Deletes strategiska mål är att vara våra kunders förstahandsval som leverantör av miljötjänster i Norden. Detta förvärv är i linje med vår strategi. Vi kompletterar vårt utbud som miljöserviceleverantör och får samtidigt ett ännu starkare fäste i Stockholm, en viktig region, inte minst när det gäller vårt servicekoncept mot infrastruktur, säger Tommi Kajasoja CEO Delete Group Oyj.

 

Waterjet Stockholm och W-tech är specialiserade mot infrastruktur såsom underhåll av broar, garage, tunnlar och parkeringshus. Företagen har i dag sina kunder främst inom bygg- och infrastruktur.

 

Delete har sedan etableringen 2010 förvärvat fler än 35 företag. Genom dessa förvärv och organisk tillväxt i både Finland och Sverige har företaget tagit position som den ledande aktören i Norden inom industriell rengöring och rivningstjänster.

 

År 2017 omsatte Waterjet Stockholm och W-tech 10 miljoner euro (ca 100 msek) och genom förvärvet välkomnar nu Delete 28 nya medarbetare i Stockholmsregionen.

 

DELETE GROUP OYJ

 

För mer information:

 

Lars-Gunnar Almryd, VD Sverige

Telefon: +46 10 484 84 48
e-post: lars-gunnar.almryd@delete.se